Calvin Klein Jeans Kid’s Shoes

Calvin Klein Richard Kleinként született magyar bevándorlók gyermekeként 1942 november 19-én Bronxban. Az Industrial Art Középiskolába járt, majd beiratkozott a New York’s Fashion Institute of Technologyra, de soha sem diplomázott. 1962-ben fejezte be tanulmányait, ezután öt évig New York-i butikoknál volt tervező. 1968-ban-ban egy gyerekkori barátjával elindította első vállalatát, ahol először csak kabátokat és ruhákat gyártottak. Klein 1969-ben megjelent a Vogue magazin címlapján. 1971-ben már klasszikus blézerek, sportruházat, valamint a fehérnemű is jelen volt a portfólióban.

Rendkívül egyszerű, határozott és elegáns szabásmintáival, legtöbbször visszafogott színű ruháival forradalmat idézett elő a divatvilágban. Minimalista stílusa egyre népszerűbb lett a városi üzletemberek és üzletasszonyok körében, akik rádöbbentek, hogy a stílus az egyszerűségben és nem a hivalkodásban rejlik.
1973-ban nyerte meg először a Coty Award díjat, amit aztán a következő két évben is neki ítéltek 74 darabos női ruha kollekciójáért. 1977-re a bevételek 30 millió dollárra ugrottak, és tervezett már kiegészítőket is: sálakat, öveket, cipőket és napszemüvegeket. Miután piacra dobta farmereit és férfiruha kollekcióját, a bevételek már a 100 millió dolláros álomhatárt súrolták. 1978-ban 200 000 darab fogyott el a híres farmerból már az első héten, ahogy a boltokba került.
A farmerőrület soha nem látott bevételeket produkált, és a nőknek tervezett boxer sortok, valamint a férfi fehérnemű kollekciók is sikeresnek bizonyultak. A fehérneműket később – a 90-es években – Mark Wahlberg és Antonio Sabato Jr. reklámozták, a Calvin Kleinre jellemző provokatív módon.

A stílusukban összetéveszthetetlen CK Jeans gyermekcipők 2022 tavaszától érhetők el a legjobb magyarországi gyermekcipő- és ruházati üzletekben.